Начало / България / Новата книга на Стоян Николов -Торлака е “Автономията????”

Новата книга на Стоян Николов -Торлака е “Автономията????”

На българския книжен пазар се появи новата книга на Стоян Николов-Торлака – автор  на един от хитовете на миналата година “Северозападен романь”Авторът настоява, че  “Автономията????” не е продължение на първата му книга, но разказва истории на същите герои.

“Северозападен романь” спечели много фенове и заради факта, че е написана изцяло на северозападен диалект. Този стил е запазен и в “Автономията????”, като в книгата е включен и обновен допълнен речник, който да помогне на читателя да разбере по-добре съдържанието. Чрез въпросителните в заглавието пък се прави аналогия със знаменитото „Народе????“ на Васил Левски.

„Какво ни предлага Торлака в “Автономията????”. Най-просто казано – още от себе си. Торлака остава все така циничен, но проникновен, брутален, но смислен. Интелигентността на автора няма как да бъде поставяна под въпрос, а нотката бруталност в стила му изящно подсилва посланията, които ни оставя. И този път ще се насладим на множество аналогии и силни метафори, свързани с онази България, в която живеем. А не напудрената и гримирана такава, която политици и послушни общественици се опитват да ни представят. Торлака отново ще ви накара да мислите, но и да се смеете. Да разсъждавате, но и да отпочивате, докато го четете, най-добре – в компанията на хубава ракия и добри мезета“, се казва в анотацията на новата книга.