Начало / България / На 7 декември излиза биографията на Майк Тайсън

На 7 декември излиза биографията на Майк Тайсън

Автобиографията на  легендата на бокса – Майк Тайсън, ще бъде в българските книжарници от 7 декември, съобщи издателство „Жануа98“. „Безпощадната истина. Моята автобиография“ е писана с помощта на журналиста Лари Сломан. Българският превод е дело на Огнян Георгиев. В САЩ книгата излезе през 2013 г.

„Благодарение на успеха на книгата ставам все по-разпознаваем. Все повече хора идват при мен на улицата с молба да се снимат с мен или да получат автограф. Все още не мога да разбера защо хората реагират по този начин с мен. Наистина не мога да гледам на себе си със същите очи, с които другите гледат към мен. Когато се вгледам в себе си, първото нещо, което виждам, са недостатъците в моя характер и моите демони. Непрекъснато си задавам въпроса: „Кой съм аз като личност?” В моето съзнание се смятам за огромна интергалактическа сила, кръвожаден монарх, но никога не демонстрирам тази страна, защото когато тя излезе на показ, тогава съм загубил всичко, за което някога съм работил. Затова оставам смирен, за да попреча на света да наложи смирение върху мен“, споделя Майк Тайсън.

Майк Тайсън е бивш абсолютен световен шампион в тежка категория. Той е най-младият световен шампион в тежка категория и първият боксьор, който някога е притежавал трите най-големи пояса в професионалния бокс по едно и също време – титлите в тежка категория на Световния боксов съвет, Световната боксова асоциация и Международната боксова федерация. Дългогодишната притегателна сила на Тайсън му осигурява кариера в шоубизнеса. Той участва в хитовете „Последния ергенски запой” и „Последния ергенски запой II”, а наскоро получи огромно признание за своя моноспектакъл „Тайсън – Безпощадната истина”. Тайсън основа собствена компания за облекло („Майк Тайсън Кълекшън”) и компанията „Тайраник Продакшън”, която в момента развива няколко филмови проекта. През 2011-а Тайсън беше приет в Боксовата зала на славата. Той живее в Лас Вегас със своята съпруга Кики и техните деца.

Лари (Рацо) Сломан е известен като сътрудника на Хауърд Стърн за книгите „Интимни части” и „Мис Америка”. Последните произведения на Сломан включват „Тайният живот на Худини” заедно с теоретика на магията Уилям Калуш; „Мистериозния непознат” заедно с илюзиониста Дейвид Блейн; „Разцепващ грим: Моят живот със и без Кис” заедно с барабаниста Питър Крис; и „Белези”, мемоарите на вокала на „Ред Хот Чили Пепърс” Антъни Кийдис. Всичките шест книги станаха бестселъри на „Ню Йорк Таймс”.

Прочетете още

файл за изтегляне

Четирите книжни акцента на ноември в „Хеликон“

Ще ги намерите през целия месец във всяка от нашите книжарници  „Бъди полезен“, призовава Арнолд Шварценегер. …