Начало / България / Излезе „Територията на моята любов“ от Никита Михалков

Излезе „Територията на моята любов“ от Никита Михалков

Поредица „Амаркорд” на издателство „Колибри“  набъбва с още една вълнуваща автобиография. Преводът на  „Територията на моята любов“ от Никита Михалков е на проф. Владимир Игнатовски. Книгата вече е достъпна в българските книжарници.

„Територията на моята любов“ на прочутия режисьор, актьор и продуцент е пример за ярка автобиографична проза. Нови и често неочаквани за читателя обрати на съдбата се разкриват в откровения разказ за личния му живот. За взимните чувства и драматичната раздяла с Анастасия Вертинска и за любовта на живота му – съпругата Татяна. За военната служба на Тихия океан и Камчатка… И, разбира се, за неговите роли и постановки.

Никита Михалков е сред най-талантливите съвременни руски режисьори, уважаван в цял свят. Брат е на режисьора Андрей Кончаловски. През 1974 г. е режисьорският му дебют „Свой сред чужди, чужд сред свои“, в който се изявява и като актьор и съсценарист. Филмът се радва на успех, затвърден от последвалите го „Незавършена пиеса за механично пиано“, „Няколко дни от живота на И. И. Обломов“, „Родня“ и други. Филмът му от 1994 г. „Изпепелени от слънцето“ печели „Златна палма“ от Международният кинофестивал в Кан и „Оскар“ в категорията „Най-добър чуждестранен филм“.

Прочетете още

файл за изтегляне

Четирите книжни акцента на ноември в „Хеликон“

Ще ги намерите през целия месец във всяка от нашите книжарници  „Бъди полезен“, призовава Арнолд Шварценегер. …