Начало / България / Етгар Керет отново в България

Етгар Керет отново в България

Най-четеният израелски писател ще представи книгата си „Момичето на хладилника“

Етгар Керет, най-четеният автор в израелските затвори, най-краденият автор в израелските книжарници, носител на „Златна камера“ от Кан и най-продаваният автор в Израел за 2010 г., ще гостува в България отново от 13-ти до 15-ти септември, за да представи втория си сборник с разкази на български „Момичето на хладилника“, съобщи издателят „Жанет 45”.

Преведеният на 30 езика сборник ще бъде в книжарниците от 12 септември.

Етгар Керет идва в България със съдействието на израелското посолство. Той ще има две срещи със своите почитатели:
►София -13 септември, вторник, от 19 ч, Камерна зала на Народен театър „Иван Вазов“
►Пловдив – 14 септември, сряда, 18:30 ч, Културен център на Радио Пловдив, Студио 1

Етгар Керет (1967) е познат на българските читатели с „Автобусният шофьор, който искаше да бъде Бог”. По същото време, след осемгодишно затишие, новата книга на Керет („Изведнъж на вратата се чука”) стана безпрецедентен бестселър в Израел и се превърна в първата сбирка от разкази, оглавявала класацията по продажби в страната.

Керет живее в Тел Авив със съпругата си Шира Гефен и техния син Лев. Когато не пише истории, прави кино. Нарича стила си „субективен реализъм“, преподава във Факултета по еврейска литература в университета Бен Гурион и учи студентите си да не се престарават във фòрмата: „Не понасям идеята за добре написана история. Аз съм с две ръце за зле написаните добри истории“. Пише за различни вестници в Щатите и Израел; поддържа месечна рубрика в Tablet Magazine. Книгите на Керет са преведени на 30 езика. Десетки от неговите разкази са послужили за сценарии на късометражни филми по цял свят, а многократно награждаваният анимационен пълнометражен 9.99 $ (реж. Татя Розентал; Джефри Ръш в ролята на Ангела) е събрал в едно историите от „Автобусния шофьор…” и „Момичето на хладилника”.

Интервю с Етгар Керет тук

Фотография © Бабак Салари

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

21Virus-bigbox-sub-superJumbo-v2

Книгите се купуват и когато до тях има яйца и памперси

Пандемията промени нагласите за традиционните книжарници Затварянето на специализираните магазини доведе до бум в продажбите …