Начало / България / Започва сериалът по романа „Английският съсед”

Започва сериалът по романа „Английският съсед”

Актьорът Лесли Грантъм е готов да си купи къща в България като героя си

В Дома на киното мина премиерата на най-новия сериал на БНТ – „Английският съсед“ по романа на Михаил Вешим и с режисьор Дочо Боджаков, съобщи bnt.bg. От 9 септември в четири поредни петъка ще бъде излъчен филмът, който разказва комичната история на англичанина Джон, който се заселва в село Плодородно.

Главната роля се изпълнява от Лесли Грантъм, актьор от британския сериал „Доктор Ху“. Пред БНТ той коментира как се чувства в България: „Много щастлив. Влюбен съм в нея. Хората са чудесни, сградите са интересни, имате прекрасна провинция, великолепна история и култура, аз просто се чувствам като у дома си тук. Не знам, има нещо в тази страна, което е добро за духа на човек”. Лесли Грантъм още не си е купил къща в България като своя герой, но признава, че има намерение да го направи.

Жителите на Плодородно, чиито роли се изпълняват от Татяна Лолова, Кръстю Лафазанов, Николай Урумов, Биляна Петринска, Валентин Танев, Румен Угрински, са описани от Михаил Вешим като хора в разцвета на силите си, чието желание за работа обаче е в упадък. Те не искат да печелят от земята си, а от тотото.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …