Начало / Свят / Книга представя Хамлет като гей и педофил

Книга представя Хамлет като гей и педофил

Авторът Орсън Скот Кард: Целта е да покажа връзката между хомосексуализма и ужаса на педофилията

Малкото американско издателство „Събтерениън прес” публикува книга, която представя Хамлет като гей и педофил, информира „Гардиън”. Автор е Орсън Скот Кард, който пише в жанр научна фантастика. Писателят искал да покаже по неговите думи „за какво наистина иде реч” в творбата на Шекспир.

В книгата, наречена „Бащата на Хамлет”, пише, че всъщност бащата на Хамлет не е убит от неговия брат Клавдий, а от Хорацио, който му е отмъстил, задето е блудствал с него като дете. Кралят бил гей, педофил и зъл човек и учел малкия Хамлет също да стане такъв.
Книгата не излиза на пазара за първи път. Тя се появи в книжарниците още през 2008 г., но тогава бе залята от вълна от критика. Сега е публикувана в лимитиран формат – 1000 копия, всички подписани от автора.

„Целта е да покажа връзката между хомосексуализма и ужаса на педофилията. Това обаче едва ли ще бъде оценено от феновете на Шекспир, който вероятно е бил бисексуален”, коментира Кард. Това се връзва с негово изказване през 2004 г. : „Мрачната тайна на хомосексуалното общество, което се крие, е как много хомосексуалисти навлизат в този свят. А именно чрез изнасилване, блудство и подобни неща – принудително. Много от тях копнеят да не са такива, а да живеят като нормалните хора”.

Орсън Скот Кард е американски автор, роден през 1951 г. Той пише в жанр научна фантастика. Награден е с премията на Джон Кемпбъл за най-обещаващ дебют през 1977 г. Четири негови произведения са отличени с награда „Хюго”, шест с награда „Locus Poll“, две с награда „SF Chronicle“, две с награда „Небюла”. През 1987 г. печели Световната награда за фентъзи. Българският читател го познава от творбите му „Следотърсачът”, „Седмият син”, „Ксеноцид” и др.

Книгите на Орсън Скот Кард на български тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

70503794_10157083932103751_6299025549146718208_o

Йордан Славейков: „Последна стъпка“ е донкихотовско усилие към стремежа за любов

Подобна семейна история е трудно да се открие в литературата ни Новото издание на романа …