Начало / Свят / Първата глава на новия роман на Мураками безплатно – ако харесаш профила му във „Фейсбук”

Първата глава на новия роман на Мураками безплатно – ако харесаш профила му във „Фейсбук”

„1Q84” излиза на пазара в края на октомври

Новата книга та Харуки Мураками – „1Q84”, ще излезе на пазара на 25 октомври, пише „Лос Анджелис таймс”. Творбата се очаква с огромен интерес навсякъде по света. Вече е достъпна първата глава. Всеки желаещ да я прочете трябва да „хареса” профила на писателя във „Фейсбук” и ще получи достъп.

В Япония романът ще се пази строго до деня на публикуването му. В САЩ нещата стоят по малко по-различно – един параграф се появи онлайн още през юли:
„Радиото в таксито беше включено на станция с класическа музика. Определено не най-подходящата музика за слушане в такси, попаднало в задръстване. Шофьорът, на средна възраст, също изглежда не я слушаше. Със стиснати зъби, той гледаше напред към безкрайната опашка от коли, подобно на ветеран рибар, който се взира в теченията на реката. Аомаме се настани на задната седалка, затвори очи и се заслуша в музиката”.

Така или иначе, достъпната до момента информация не е много. Книгата е 944 страници.

Харуки Мураками е японски писател и преводач, роден през 1949 г. Вестник „Гардиън” го смята за един от най-големите съвременни романисти. Българският читател го познава от творбите му „Норвежка гора”, „Кафка на плажа”, „Страна на чудесата за непукисти и краят на света” и др.

Книгите на Харуки Мураками на български тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …