На фокус
Начало / България / Психотрилърът „Кандидатът“ от Хорхе Букай излиза на 5 ноември

Психотрилърът „Кандидатът“ от Хорхе Букай излиза на 5 ноември

Нова книга от световно известния  психотерапевт Хорхе Букай ще се появи на българския книжен пазар на 5 ноември. „Кандидатът“ обаче ще е по-различна от познатите книги на аржентинеца, нашумял със заглавия като „Нека ти разкажа“, „Приказки за размисъл“, „Трите въпроса“ и други.

Новият роман на Букай „Кандидатът“ е изпълнен с напрежение психологически трилър, който се фокусира върху опасната игра на властимащите. На показ излиза способността на политиците да манипулират обикновените хора и да използват стремежите им за свобода и справедливост за лична облага. Тук Хорхе Букай се разкрива като безупречен разказвач и романист, способен да проникне в мотивите на човешкото поведение, както и да предложи една заплетена и завладяваща интрига. История, която има нужда не от читатели, а от съучастници.

След няколко десетилетия на жестока диктатура в Сантамора генерал Куевас изненадващо насрочва демократични избори. Въодушевлението и радостта на населението бързо се превръщат в ужас и объркване заради поредицата от терористични атентати, отвличания и убийства. В последвалия хаос психиатърът Агустин Монтиляно, телевизионната репортерка Каролина Гихаро и приятелят им – лекарят Марио Фоси, ще се опитат да разберат кой дърпа конците на заговора. Конспирацията явно цели да унищожи единствената възможност на страната за демократично бъдеще. Разследването ще изложи живота им на опасност и ще ги накара да преразгледат приятелството, идеите и ценностите си.

 

Всички книги от Хорхе Букай тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!