Начало / Свят / „Orenda Books“ издава два романа от Томас Енгер

„Orenda Books“ издава два романа от Томас Енгер

Издателството „Orenda Books“ ще издаде следващите два романа на скандинавския автор на бестселъри Томас Енгер, съобщи thebookseller.com. Това са „Coat of Arms“ и „Mortal Wound“. Те ще бъдат и последните книги от поредицата за криминалния репортер Хенинг Юл, която се разпространява и у нас. Романите ще излязат съответно през 2017 и 2018 г.

Сделката е договорена на Панаира на книгата във Франкфурт, който се проведе по-рано този месец. Карън Съливан от „Orenda Books“ коментира:

„Това е страхотна сделка за нас. Много съм развълнувана, че ще издадем една от най-големите звезди на скандинавската криминална литература през последните години – Томас Енгер. Романите за Хенинг Юл са много подходящи за нас. Те са мрачни, сурови, завладяващи, с интелигентен сюжет и скрити послания, а главният герой е незабравим. От години съм почитателка на характерния стил на Енгер и за мен ще бъде чест да работя с него по реализирането на следващите му книги.“

Томас Енгер е роден в Норвегия през 1973 г. Майка му е физиотерапевт, а баща му е учител. Започва като журналист, но впоследствие решава да се отдаде на писане. Още дебютния му роман, „Мнима смърт“ (2011 г.), го превръща в нашумяло име в сферата на криминалната литература. Продължението „Фантомна болка“ (2013 г.) също стана бестселър. Енгер публикува и трета част от поредицата, „Scarred“, през 2014 г. Норвежецът беше в България в края на миналата година. Той беше гост на Софийския литературен фестивал.

Свързани заглавия
Томас Енгер, автор на „Мнима смърт“: Хората в Скандинавия четат много, не само криминална литература
Авторът на „Мнима смърт“ ще бъде гост на Софийския литературен фестивал

Книги от Томас Енгер тук

Прочетете още

https___www.dr.dk_images_crop_2016_02_05_1454674585_scanpix-20060124-104530-4 (1)

Вълшебното скандинавско умение да разказваш

Детските истории на Оле Лун Киркегор са в най-добрите традиции 80-годишнината от рождението му ни …