Начало / Свят / Книжарницата от „Нотинг хил” е пред затваряне

Книжарницата от „Нотинг хил” е пред затваряне

Писатели и актьори са готови да работят като доброволци, докато се намери купувач

Писатели и актьори поведоха борба за спасяване на книжарницата в Западен Лондон, която играе ключова роля във филма с Джулия Робъртс и Хю Грант „Нотинг хил”, съобщи „Гардиън”. Тя е пред затваряне и ако в последната минута не се намери купувач, след две седмици ще отиде в историята. В момента всички книги се продават на половин цена, а персоналът е получил предизвестия.

Романтичната комедия от 1999 г., в която героинята на Джулия Робъртс се влюбва в собственика на книжарницата (Хю Грант), докара печалба от 360 млн. долара, а мястото стана туристическа атракция.

Кампанията на пишещите е насочена към спасяване на 32-годишния търговски обект, като се търси спешно купувач. Поетесата и журналист Оливия Коул (30) казва, че е прекарала чудесни мигове в книжарницата и не може да допусне затварянето й. „Това е едно забележително място, застигнато от съдбата на десетки независими книжарници, изживяващи лоши времена. Шокирана съм, че такива уникални обекти са докарани до фалит”, казва тя. Коул е готова да работи като доброволец веднъж седмично заедно с други съмишленици, когато персоналът бъде освободен, за да се спечели време за намиране на нов собственик.

Актьорът Алек Болдуин, който във филма играе приятелят на Робъртс, също се включи в спасителната инициатива. Сред феновете на книжарницата е и режисьорът на „Нотинг хил” Ричард Къртис.

Свързани заглавия
Книжарницата на Кристофър Робин затвори

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …