Начало / Свят / Виенска криминощ на 20 септември

Виенска криминощ на 20 септември

49 кафенета ще се превърнат в „местопрестъпления“

На 20 септември за седми пореден път във Виена ще се проведе Нощ на криминалната литература, съобщи австрийският „Дер щандарт“. Събитието ще се случва едновременно в 49 кафенета. Очаква се гости да са авторите Меги Хигинс Кларк, Даниел Деп – братът на актьора Джони Деп, Саймън Бекет и много други.

Кралицата на криминалния жанр – американката Кларк, ще събере почитателите си в кафене „Шварценберг“. Тя ще чете от книгата си „Следвам сянката ти“. Британецът Бекет също ще чете от новия си роман. Даниел Деп със сигурност ще привлече много публика в кафе „Ландман“. Братът на холивудската звезда е лидер в жанра „черно криминале“. Той ще представи книгата си „Нощи във Вавилон“. В заведението „Хумел“ ще се празнува 100-годишнината от отпечатването на първия роман на легендата Едгар Уолас, разказващ за преследване във виенската канализация.

Концепцията на Нощта на криминалната литература вече е изнесена и в Германия. Берлин също е решил да организира такова събитие, то е насрочено за 9 септември.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

12_princesi_3D

Иво Сиромахов: „Как да накарам детето ми да чете?“. Не става с „накарване“, а с личен пример и с пробуждане на любопитство

След „Малки приказки” и „Приказки от планината” популярният сценарист, телевизионен водещ и журналист Иво Сиромахов …