Начало / Свят / Нова интрига с четвъртия роман на Стиг Ларшон

Нова интрига с четвъртия роман на Стиг Ларшон

Приятел твърди, че книгата е готова за публикуване

Четвъртият роман на Стиг Ларшон – продължение на известната му трилогия “Милениум”, е 70% завършен и става за публикуване. Това твърди бившият му колега Курдо Бакси, цитиран от “Гардиън”.

На Единбургския международен фестивал на книгата Бакси е опровергал дългогодишната партньорка на покойния Ларшон Ева Габриелшон. В началото на август тя съобщи, че романът няма да бъде публикуван, защото едва 30% са в завършен вид.

В четвъртата част се появява нов персонаж – близначката на главната героиня Лизбет Саландър – Камила, разкрива Бакси. Той представи мемоарите си “Моят приятел Стиг Ларшон”. В тях описва как, преди да почине през 2004 г. от инфаркт, писателят му е показал ръкописите си.
“260 страници са напълно готови”, твърди Бакси. Ева Габриелшон, която също публикува мемоари, смята книгата на Бакси за измишльотина.

Интригата е голяма, тъй като след смъртта на шведския писател приятелката му притежава компютъра с ръкописите му. Семейството на Ларшон й предложи имот в замяна, но тя не се съгласи на сделката и спечели, тъй като романите станаха сензация по света и се продават на голяма печалба.

Бакси, който е с кюрдски произход, е журналист и носител на наградата “Улоф Палме”. Той е убеден, че някой се намесва в стила на Ларшон , както и че приятелят му е планирал да издаде 10 романа.
Бакси казва още, че Ева не е била единствената жена в живота на Ларшон, той познавал още четири негови приятелки. “Не бива да жалите за Стиг, той си поживя добре”, добавя журналистът.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …