Начало / Свят / „Старбъкс” забрани висенето с книга и лаптоп

„Старбъкс” забрани висенето с книга и лаптоп

Във виенските кафенета обаче традицията да се чете продължава, успокоява welt.de

Редовните посетители на американската верига „Старбъкс” и нейните филиали по света ще трябва да си намерят друго убежище, съобщи welt.de. Причината е, че вече няма да се толерира висенето с часове на чашка кафе с книга или лаптоп в ръка.

Политиката на веригата е странна, като се има предвид, че „нацията на бързото хранене” тъкмо беше започнала да формира друга култура в кафенетата – „извън къщи, но не на чист въздух”, както пръв го назова писателят Питър Алтенберг. Той обаче е имал предвид виенските сладкарници, където седенето с книга в ръка е въпрос на социален статус.

В „Старбъкс” обаче не са виенчани. Като начало на новата си тактика, те спряха достъпа на лаптопите до електрическите контакти. Според говорител на веригата, кафенетата трябва да са „място за срещи и за почивка, съобразени с темпото на живота – понякога бавен, понякога бърз”.
Welt.de иронично нарича новата политика „customer to go“ (игра на думи – клиенти за изгонване) по аналогия с прочутата фраза „coffee to go” (кафе за из път в картонена чашка).

Свързани заглавия
Шефът на веригата за кафе „Старбъкс” описа успехите си в книга

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …