Начало / Свят / Зверска конкуренция за наградата „Най-куриозно заглавие на книга”

Зверска конкуренция за наградата „Най-куриозно заглавие на книга”

„Не всички руснаци имат златни зъби и са винаги пияни, не всички руски чиновници са корумпирани” се състезава с „Как тогава се оженихме в селския двор и Алоис едва не застреля кучето, защото то скочи на гражданите, и за щастието изобщо”

За четвърта поредна година в рамките на Франкфуртския панаир на книгата (12-16 октомври) ще бъде дадена германската награда „Най-куриозно заглавие на книга”, съобщи „Ди пресе”.
Журито вече обяви дългия списък с номинации, направени от читатели, издатели и търговци. До 28 септември всеки може да гласува на страницата на наградата www.kuriosesterbuchtitel.de . На финала ще отидат шестте най-странни заглавия.

Сред попадналите в дългия списък са: „Хармонията на бисквитката на мандарина” от Клементине Скорпил, „Молдовецът в шкафа” от Нина Мария Маревски, „Жените схващат след 60 минути” от Ангела Трони, „Особената тъга на лимоновия сладкиш” от Айме Бендер, „Да бъде язден: така преживява конят” от Улрике Тил.

С най-големи шансове изглеждат: „Как тогава се оженихме в селския двор и Алоис едва не застреля кучето, защото то скочи на гражданите, и за щастието изобщо” от Керстин Хьокел, „Вашият кон е мъртъв? Ами слизайте! Как да постигнете вътрешна свобода в професията” от Том Дисброк, „Опиумът уби дядо. 175 идеи за пълно опияняване БЕЗ дрога” от Джеймс Нестор.

Фаворит изглежда и „Не всички руснаци имат златни зъби и са винаги пияни, не всички руски чиновници са корумпирани. Един изживяван репортаж от сърцето на Москва” от Кристина Айбл.

Важна подробност е, че повечето книги не са хумористични.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 април – 2 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Хора от Катерина Хапсали 3. Дамски гамбит …