Начало / Свят / Зверска конкуренция за наградата „Най-куриозно заглавие на книга”

Зверска конкуренция за наградата „Най-куриозно заглавие на книга”

„Не всички руснаци имат златни зъби и са винаги пияни, не всички руски чиновници са корумпирани” се състезава с „Как тогава се оженихме в селския двор и Алоис едва не застреля кучето, защото то скочи на гражданите, и за щастието изобщо”

За четвърта поредна година в рамките на Франкфуртския панаир на книгата (12-16 октомври) ще бъде дадена германската награда „Най-куриозно заглавие на книга”, съобщи „Ди пресе”.
Журито вече обяви дългия списък с номинации, направени от читатели, издатели и търговци. До 28 септември всеки може да гласува на страницата на наградата www.kuriosesterbuchtitel.de . На финала ще отидат шестте най-странни заглавия.

Сред попадналите в дългия списък са: „Хармонията на бисквитката на мандарина” от Клементине Скорпил, „Молдовецът в шкафа” от Нина Мария Маревски, „Жените схващат след 60 минути” от Ангела Трони, „Особената тъга на лимоновия сладкиш” от Айме Бендер, „Да бъде язден: така преживява конят” от Улрике Тил.

С най-големи шансове изглеждат: „Как тогава се оженихме в селския двор и Алоис едва не застреля кучето, защото то скочи на гражданите, и за щастието изобщо” от Керстин Хьокел, „Вашият кон е мъртъв? Ами слизайте! Как да постигнете вътрешна свобода в професията” от Том Дисброк, „Опиумът уби дядо. 175 идеи за пълно опияняване БЕЗ дрога” от Джеймс Нестор.

Фаворит изглежда и „Не всички руснаци имат златни зъби и са винаги пияни, не всички руски чиновници са корумпирани. Един изживяван репортаж от сърцето на Москва” от Кристина Айбл.

Важна подробност е, че повечето книги не са хумористични.

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …