Начало / България / „Жанет 45“ подкрепя „София диша”

„Жанет 45“ подкрепя „София диша”

Богдана Карадочева и Стефан Димитров представят автобиографичните си книги

Издателство „Жанет 45“ подкрепя инициативата „София диша”, която стартира на 21 август, неделя, от 16 ч, на ул. „Ангел Кънчев” 15. За радост на децата и техните родители „Жанет 45“ е поканило да участват писателите Виктор Самуилов и Панчо Панчев, известен на всички деца като Дядо Пънч.

Виктор Самуилов ще сподели как стихчетата срещат илюстрациите в новата му още „топла“ книжка „През 9 локви в 10-та“, а маг Астор най-любезно и благородно обещава да отвори торбата с фокуси. Шегите и лакомствата ще бъдат задължителни. А Дядо Пънч е подготвил гатанки, игри и весели истории за книжката „Стихотворения с мустаци и стихотворения с панделки“ . Детски книжки специално с автограф от авторите ще получат най-активните и най-изявилите се малчугани.

В 18:00 ч. на сцената ще бъдат музикантите Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Те ще представят автобиографичните си книги „Богдана на 20 и 30 x 2“ и „Мъжът на 60 (интимно)“.

А в 19:00 ч. Манол Пейков, Дарин Тенев и бийтбоксерът RED ONE ще експериментират – как поезията си партнира с бийтбокс-а. Демонстрацията не е за изпускане, коментират запознати.
Ще оживеят и магичните образи от поемата „Балада за стария моряк” на Самюъл Тейлър Колридж (написана през 1797 г. и поставила началото на английския романтизъм, в превод от английски от Манол Пейков) .

Ето и останалите участниците, които ще бъдат представени в инициативата „Четенето като игра”: Людмила Филипова, Михаил Вешим, Калин Терзийски, Весел Цанков , Ангел Игов, Иван Ладжев, Александър Шпатов, Иванка Могилска, Петър Денчев и актьорите Ирен Кривошиева и Слав Бойчев, Латинка Петрова, Пламен Сираков.

Свързани заглавия
Авторът на „Английският съсед” ще дава автографи
Столицата ще „диша” литература

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …