Начало / Свят / Следващият роман на Джеймс Келман и неговата филмова адаптация излизат едновременно

Следващият роман на Джеймс Келман и неговата филмова адаптация излизат едновременно

Следващият роман на Джеймс Келман и неговата филмова адаптация ще излязат едновременно, съобщи thebookseller.com. Книгата е със заглавие „Dirt Road“ и ще бъде на англоезичния пазар през август 2016 г., издадена от „Canongate“. Тогава ще тръгне в кината и филма по романа, „Dirt Road to Lafayette“. Той ще бъде режисиран от шотландеца Кени Гленаан.

Историята проследява бащата Том и сина му Мърдо, които тръгват на път след трагичната смърт на майката на Мърдо. Двамата поемат на експедиция от родния им шотландски остров към американския юг. Очаква се публикацията на книгата да бъде едно от значимите литературни събития в Шотландия догодина.

69-годишният Келман е сред най-награждаваните британски писатели. Неговият роман „A Disaffection“ е номиниран за „Букър“ през 1989 г. и печели приза „Джеймс Тейт“. Писателят става първия и засега единствен носител на „Букър“ от Шотландия през 1994 г. Той триумфира за „How Late It Was, How Late“. Решението е повече от дискусионно. То е определено като „позорно“ от Джулия Нюбъргър, която е част от екипа на журито за престижната награда тогава. През 2008 г. „Kieron Smith, Boy“ от Келман беше определена за сатирична книга на годината в Шотландия.

Фото: telegraph.co.uk

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!