Начало / България / Биографията на Чърчил от кмета на Лондон Борис Джонсън излиза у нас

Биографията на Чърчил от кмета на Лондон Борис Джонсън излиза у нас

Кметът на Лондон Борис Джонсън е сред най-популярните политически фигури във Великобритания. До голяма част обаче известността му се дължи и на факта, че граодначалникът е писател. Българският читател ще може да се запознае с една от най-популярните му книги – биографията на Уинстън Чърчил „Факторът Чърчил“. Книгата ще излезе на български език на 15 октомври с марката на „Хермес“.

„Факторът Чърчил“ е книга за един от най-големите политици не само на миналия век, но и на всички времена – Уинстън Чърчил. Авторът рисува пъстър портрет на този велик мъж, отсявайки фактите от митовете. Книгата разглежда различни аспекти на неговата колоритна личност: противоречивите му мнения, заразителната му дързост, завладяващото сладкодумие, несравнимата стратегическа мисъл, дълбоката му човечност.

Чърчил е известен с безстрашието си на бойното поле въпреки ненавистта си към унищоженията на войната. Той е блестящ журналист, велик оратор и носител на Нобелова награда за литература. Легендарна е способността му да съчетава обилното хапване и пийване с почти нечовешка работоспособност. Откритостта му за нови идеи го прави пионер в различни области: здравеопазване, образование, социално подпомагане… макар до края на живота си да остава „политически некоректен“.

Но преди всичко, пише Борис Джонсън:

Чърчил е живото доказателство и звучният шамар в лицето на всички, които смятат, че историята е просто разказ за развитието на някакви огромни и безлични икономически сили.

Прочетете още

Boris_Johnson

Кметът на Лондон Борис Джонсън ще пише биография на Шекспир

Кметът на Лондон Борис Джонсън подписа с издателство „Саут Ръслип“ договор за 500 000 паунда. Толкова …