Начало / България / Световноизвестният педагог Памела Депонио представя книгата си в „Хеликон-България”

Световноизвестният педагог Памела Депонио представя книгата си в „Хеликон-България”

Д-р Памела Депонио ще представи книгата си „Идентифициране и подкрепа на деца със специфични обучителни трудности“. Изследването е направено заедно с Кристин Макинтайър и излиза у нас благодарение на „Изток-Запад“. Премиерата ще се състои на 16 октомври, петък, от 18 ч в столичната книжарница „Хеликон-България“.

Много деца изпитват затруднения, които влияят върху способността им да учат у дома и в училище. За някои се смята, че изпитват специфични обучителни трудности като дислексия или диспраксия, но при други се проявяват цял спектър от индикатори, които пресичат границите на конкретните „разстройства“.

Авторите на тази практически ориентирана книга твърдят следното:„Ако искат да предлагат подходяща подкрепа, учителите трябва да погледнат отвъд етикета, за да оценят детето в неговата цялост.”

Тази книга по четивен и достъпен начин насърчава учителите да разглеждат децата като отделни индивиди, а не да се опитват да ги напасват към готов набор от индикатори; посочва припокриването на индикаторите на различните специфични обучителни трудности; разглежда процеса на оценяването; обяснява последиците от затрудненията на децата; предлага изпитани и проверени стратегии, подпомагащи приобщаването.

Д-р Памела Депонио започва кариерата си като общообразователен, а след това като ресурсен учител. Дълги години преподава в „Moray House School of Education“ и е ръководител на програмата по „Подкрепящо обучение“. Автор е на много книги и статии, свързани с идентифицирането и подкрепата на обучителните трудности на децата в училищна възраст.

Прочетете още

oYk6dCFtbOoPbH5UgnFLcwfVKvLrUL13tUR5jV-7j-Eg

Световен автор на биографии гостува на пловдивчани

Пловдивският „Хеликон“ посреща от 18 ч. днес любопитен гост Атле Нес започва българското си турне …