Начало / Свят / Изтече срокът за номинации за Културната олимпиада в Лондон

Изтече срокът за номинации за Културната олимпиада в Лондон

Дали България ще има свой представител, ще стане ясно в началото на 2012 г.

Срокът за номинации на поети за Културната олимпиада, която ще съпътства спортната следващото лято в Лондон, изтече на 22 юли, съобщи ticketing.southbankcentre.co.uk.

Към края на годината ще бъде обявена късата листа, а в началото на 2012 г. – окончателните участници. Тогава ще стане ясно дали български представител ще вземе участие в надпреварата по четене, рецитиране и дискусии на тема творчество. У нас инициативата за номинации не беше поета официално от никоя организация или институция и не е ясно дали са правени.

„Поетическият Парнас“, както го наричат в Европа, все още предоставя възможност за регистрация за участие от страна на преводачи, които желаят да се запознаят с очакваните 205 поети в Лондон. Желаещите трябва да попълнят регистрационен формуляр на адрес: https://www.surveymonkey.com/s/TranslatorsInterpreters.

Според замисъла Културната олимпиада трябва бъде най-големият фестивал на поезията до момента. Събитието е под патронажа на Карол Ан Дъфи, Шеймъс Хийни, Малвин Браг и Андрю Моушън и ще се проведе между 26 юни и 2 юли 2012 г.

Свързани заглавия
Културна олимпиада от 2012 г.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Dirndl-Lederhosen-costumes-Munich-Oktoberfest-2019-Germany

Октоберфест с книга вместо с бира в ръка

Ето книги, които могат да съхранят духа на празника В наши дни Октоберфест се слави …