Начало / Свят / Изтече срокът за номинации за Културната олимпиада в Лондон

Изтече срокът за номинации за Културната олимпиада в Лондон

Дали България ще има свой представител, ще стане ясно в началото на 2012 г.

Срокът за номинации на поети за Културната олимпиада, която ще съпътства спортната следващото лято в Лондон, изтече на 22 юли, съобщи ticketing.southbankcentre.co.uk.

Към края на годината ще бъде обявена късата листа, а в началото на 2012 г. – окончателните участници. Тогава ще стане ясно дали български представител ще вземе участие в надпреварата по четене, рецитиране и дискусии на тема творчество. У нас инициативата за номинации не беше поета официално от никоя организация или институция и не е ясно дали са правени.

„Поетическият Парнас“, както го наричат в Европа, все още предоставя възможност за регистрация за участие от страна на преводачи, които желаят да се запознаят с очакваните 205 поети в Лондон. Желаещите трябва да попълнят регистрационен формуляр на адрес: https://www.surveymonkey.com/s/TranslatorsInterpreters.

Според замисъла Културната олимпиада трябва бъде най-големият фестивал на поезията до момента. Събитието е под патронажа на Карол Ан Дъфи, Шеймъс Хийни, Малвин Браг и Андрю Моушън и ще се проведе между 26 юни и 2 юли 2012 г.

Свързани заглавия
Културна олимпиада от 2012 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …