Начало / Свят / „Милениум” на Стиг Ларшон няма да има продължение

„Милениум” на Стиг Ларшон няма да има продължение

Дългогодишната приятелка на писателя обяви, че ръкописите са непригодни

Четвърта книга на покойния шведски писател Стиг Ларшон – продължението на детективската трилогия „Милениум”, няма да има, защото ръкописите са непригодни за публикуване. Това съобщи дългогодишната приятелка на Ларшон Ева Габриелшон, цитирана от сайта openspace.ru.

„Стиг пишеше спонтанно, на части, които после събираше. Не може да се каже, че се е получил роман”, заявява Габриелшон, която е живяла с Ларшон без брак 32 години.

Феновете очакваха с нетърпение записките от четвъртата и петата части на сагата да бъдат редактирани и дописани именно от Габриелшон.

През октомври 2010 г. роднините на писателя потвърдиха, че Ларшон е работил на поредната книга от „Милениум” и съществува ръкопис в обем около двеста страници. Черновите обаче на Ларшон са били в „семейния” компютър. В книгата си „За Стиг Ларшон и мен”, която излезе през май, Габриелшон разказва мъката, с която е преживяла смъртта на автора и битката, която е водила с неговия брат и баща за имуществото му. В нея тя споделя, че най силното й оръжие е било дописването на суровите ръкописи на Стиг.

Свързани заглавия
Стиг Ларшон бил пристрастен към кафето и троцкизма
Мемоарите на приятелката на Стиг Ларшон излизат до дни

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ff643848-doug-stuart-booker-prize

Книга за детство по улиците на Глазгоу спечели „Букър”

Дъглас Стюарт получи наградата за дебюта си Shuggie Bain По страниците описва донякъде и собствения …