Начало / България / „Егмонт“ пуска 14 книги за „Междузвездни войни“ до премиерата на „Силата се пробужда“

„Егмонт“ пуска 14 книги за „Междузвездни войни“ до премиерата на „Силата се пробужда“

„Силата се пробужда“  – седмият филм от поредицата „Междузвездни войни“, ще се бъде в кината от  18 декември 2015 г. По този повод издателство „Егмонт“ подготвя книжна поредица, която стартира от 10 октомври. До края на ноември за почитателите на космическата сага ще бъдат публикувани 14 книги за малки и големи.

Ето и програмата:

За деца от 4 до 6 години

–          Три занимателни книги с лепенки, всяка от които се фокусира върху един от трите филма от първоначалната трилогия.

За читатели над 8 години

–          Три илюстровани романа, чието съдържание е съобразено с възрастта на читателите, нов прочит на оригиналната трилогия. Това са „Принцесата, разбойникът и фермерското момче” от Александра Бракен, „И какво? Ще ставаш джедай” от Адам Гидуиц и „Внимавай със силата на тъмната страна” от Том Енгълбергер.

–          Издание от поредицата „Любими филмови герои”, посветено на „Междузвездни войни”.

За читатели на възраст над 10 години

–          Три романа, всеки един от които е с фокус върху един от тримата основни герои – Люк Скайуокър, Хан Соло и принцеса Леа. Това са „Оръжието на джедая” от Джейсън Фрай, „Бягството на разбойника” от Грег Рука и „Подвижна мишена” от Сесил Кастелучи.

За тийнейджъри

–          Самостоятелният роман „Изгубените звезди” от Клаудия Грей, който представя нови герои от вселената на „Междузвездни войни”.

За възрастни

–          Три романа, които разказват класическите истории от първоначалната трилогия. Това са „Нова надежда” от Джордж Лукас, „Империята отвръща на удара” от Джон Глът и „Завръщането на джедаите” от Джеймс Кан.

В края на ноември ще излязат и първите три издания за най-малките читатели по „Междузвездни войни: Силата се пробужда”, а издателската програма, свързана със самия филм предстои да бъде обявена.

Прочетете още

danail_naydenov_2

Кинокритикът Данаил Найденов: Мечтата на Лукас промени попкултурата

Едва ли има човек, който да остане безучастен към филмите и личността на Джордж Лукас, …