Начало / Свят / Учителка спечели конкурса за най-лошо начало на творба

Учителка спечели конкурса за най-лошо начало на творба

Състезанието е посветено на шаблонността и графоманията в писанетоУчителката от Уисконсин Сю Фондри спечели един от най-забавните литературни антиконкурси – за най-лоша начална фраза от литературно произведение за 2011 г., съобщи dnes.bg, като цитира Асошиейтед прес. Той е организиран от университета в Сан Хосе, САЩ, провежда се от 1982 г. насам и е кръстен на английския писател от XIX век Едуард Булвър-Литън, станал известен с шаблонното си начало на роман: „Беше тъмна и бурна нощ“.

Фондри е обявена за победител заради фразата: „Умът на Шерил се въртеше като перка на вятърна турбина, разкъсвайки подобните й на врабчета мисли на кървави парчета, които, падайки надолу, образуваха растяща купчина от забравени спомени“. В съобщение на сайта на конкурса се казва, че в оригинал изречението е съставено от 26 думи, което го прави най-късото от победилите досега в цялата почти 30-годишна история на конкурса.

Според правилата всеки може да изпраща колкото си иска начални фрази от литературни произведения на английски език. Изреченията не трябва да съдържат повече от 50-60 души. Всички откъси трябва да са написани от хората, които ги изпращат, и да не са били публикувани преди конкурса. Един от участниците залял журито с около 3000 варианта на зле написани начални фрази.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

pantone-color-of-the-year-2021

Корици в жълто и сиво ще ни привличат през 2021-а

Това са официалните цветове на годината според Pantone Изборът на цвят на годината се базира …