Начало / България / Връчени са наградите „Златна книга“

Връчени са наградите „Златна книга“

Сред отличените са читалище, болница, информационна агенция

Съветът на европейската научна и културна общност, който е основен департамент в неправителствената организация „Официално представителство на уникалните селища в Европа”, връчи ежегодните си отличия „Златна книга“ на институции и личности за принос към развитието на българската култура и наука. Наградата представлява значка с формата на отворена книга, изработена от 24-каратово злато, съобщи на страницата си Съюзът на българските журналисти.

Сред наградените са: Многопрофилна болница – Благоевград, за динамичност в търсенето и прилагането на новите научни разработки в медицината, Съюзът на българските журналисти, компания „Sia“ за филма „Мисия Лондон“, иновативната компания „Боди -Д“ за серия научни разработки в използване на природни продукти в козметиката, Информационна агенция „Враца плюс“, Народно Читалище „Димитър Динев 1937.

Отличията се връчват в рамките на проекта „Аплодисменти за България” както на обществено признати представители на българския научен и културен елит, така и на български селища, които притежават уникално културно наследство. Номинациите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура и от 156 кмета на градове и села, носители на Отличие за уникално европейско селище заради древна история и култура.

Сред носителите на „Златна книга” са: Райна Кабаиванска, Силви Вартан, проф. Андрей Пантев, проф.Георги Чапкънов, проф. Ивайло Мирчев, Христо Мутафчиев, Валя Балканска, проф. Николай Овчаров, проф. Марко Семов, Михаил Белчев, Вили Казасян, проф. Стефан Данаилов.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

223197_b

Отрезвяваща история за България създаде наш хроникьор

И народите имат душа, напомня ни Тони Зарев Неговата „Отрезвяваща история… и други истории” работи …