Начало / Свят / Издателство „Голанч” отваря най-голямата книжарница за фантастика в САЩ

Издателство „Голанч” отваря най-голямата книжарница за фантастика в САЩ

Началото ще бъде поставено с 1000 заглавия от над 100 автораИздателство „Голанч” ще отвори най-голямата книжарница за произведения в жанровете научна фантастика и фентъзи, пише thebookseller.com. Обектът ще започне да функционира през септември в Сан Франциско и ще предлага около 1000 заглавия от над 100 автора, сред които Марион Зимър Брадли, Филип К. Дик, Франк Хърбърт и Артър Кларк.

До края на 2012 г. се предполага, че заглавията ще се увеличат до 3000, а още 2 години по-късно – до 5000. Ще бъде издадена и енциклопедия, която ще показва как най-добре да се използва сайтът на книжарницата. Книгите ще бъдат предлагани както в хартиен, така и в електронен вариант. От „Голанч” допълниха, че водят разговори с различни писатели относно техни бъдещи книги, които да се появяват първо в тази книжарница.

„Ясно е, че издателите трябва да отговорят на предизвикателствата и възможностите, които новите технологии предлагат. Така че нашият проект може да бъде възприеман и като отговор. Надяваме се, че ще пожънем успехи и ще бъдем полезни както на автори, така и на читатели”, казва издателят и автор на проекта Малкълм Едуардс.

Изателство „Голанч” функционира от 1927 г. и носи името на своя създател – Виктор Голанч. След неговата смърт през 1967 г. собствеността преминава в ръцете на дъщеря му. В следващите години компанията на няколко пъти сменя своите собственици. От 1998 г. е под шапката на „Орион Груп”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228082_b

„Един живот” – огледало на нашия!

Людмила Еленкова, Радио Хеликон Знаем Ги дьо Мопасан най-вече като автор на разкази и на …