Начало / Свят / Бекъм вдигна продажбите на „Да убиеш присмехулник”

Бекъм вдигна продажбите на „Да убиеш присмехулник”

Поръчките в „Амазон“ на романа на Харпър Лий скочиха със 123%

Продажбите на класическия роман на Харпър Лий „Да убиеш присмехулник” скочиха чувствително, след като легендата на английския футбол Дейвид Бекъм съобщи, че новородената му дъщеря Харпър Севън е кръстена на писателката, пише flavorwire.com. Поръчките на книгата в „Амазон” са се увеличили със 123%. В момента творбата се намира на 38-о място в класацията за най-продавани книги във Великобритания. Наскоро тя беше преиздадена и в България.

Както е известно, семейство Бекъм кръстиха бебето на писателката, тъй като романът бил любимата книга на съпругата Виктория.

„Много се говори за имената на нашите деца, Харпър не прави изключение. Но всичко, което правим, си има причина. Харпър е име, което обичаме от дълго време. Кръстена е на авторката на книгата „Да убиеш присмехулник”, любимата на Вики. Това е много силна, увлекателна книга”, каза футболистът на „Лос Анджелис Галакси“ преди няколко дни.

Все още обаче по случая няма коментар от самата Харпър Лий. Тя е известна с това, че крие личния си живот и едва ли е доволна, че името й се забърква сред тези на най-светската двойка в света. Лий навърши 85 години тази пролет и продължава да не се показва пред публика по никакъв повод. Романът й „Да убиеш присмехулник” й донесе награда „Пулицър” през 1960 г. и след него писателката не издаде нито една книга. Въпреки това беше наградена за цялостен принос към литературата през 2007 г.

Свързани заглавия:

Първият екземпляр на „Да убиеш присмехулник” с автограф от Харпър Лий продаден за 25 000 долара
Дейвид Бекъм разкри мистерията около името на дъщеря си
Харпър Лий на 85 години
Четене или затвор

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …