Начало / Свят / Роулинг е готова с новата си книга

Роулинг е готова с новата си книга

„Приключих с фентъзито. Не смятам, че е правилно да създам нов фантастичен свят”, казва писателката

Джоан Роулинг – авторката на успешната поредица за Хари Потър, споделя, че има нова книга и планира скоро да я публикува, информира „Гардиън”. На премиерата на последната лента от сагата за Потър, писателката заяви, че просто иска да изчака филмът да излезе, преди на пазара да се появи новата й книга.

„Аз съм я написала преди да приключа с Хари Потър. Но не исках да я публикувам преди да излезе последният филм, защото тази история е едно от най-значимите неща в живота ми. Работя здраво и имам материал, въпрос на време е той да бъде пуснат”, заявява Роулинг.

Тя намеква, че става въпрос за два романа. „Пиша успоредно две неща – едното е за деца, другото не е”. Авторката обаче дава да се разбере, че е приключила с жанра фентъзи. „Приключих с фентъзито. Не смятам, че е правилно да създам нов фантастичен свят. Пък и не знам дали ще се справя”.

Въпреки че многократно е заявявала, че „няма планове за нова част от поредицата”, Джоан Роулинг продължава да дразни любопитството на феновете на Хари Потър – „Никога не казвай никога. Той е мое творение и ако искам да го вкарам отново в играта, ще го направя. Какво пък, просто мога да напиша още една”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …