Начало / Свят / Рокът продава най-добре

Рокът продава най-добре

Книгите на музикантите вървят толкова добре, колкото и концертите им

Спомените на Кийт Ричардс, Ози Озбърн, Пати Смит, Пийт Таунсенд, Ерик Клептън, Стивън Тайлър и още куп рок звезди се продават отлично на книжния пазар, отбелязва „Ню Йорк таймс”.

Това вероятно се дължи на изключителните им успехи като музиканти, които карат хората да се опитват да им подражават, предполага литературният агент на Ричардс, Таунсенд и Клептън.

Книгата на Кийт Ричардс от „Роулинг Стоунс” със заглавие “Life” се е продала в тираж над 7 милиона и се е задържала в списъка на бестселърите 22 седмици.

Автобиографията на бившия фронтмен на „Аеросмит” Стив Тайлър предизвика фурор с натуралистичния разказ на бурния му живот.

Пийт Таунсенд от „Дъ Ху” казва, че се възприема повече като писател, отколкото като каквото и да било друго. Той е работил като редактор и си е водил дневник през по-голямата част от живота си. „Когато музикант пише книга, той може да използва техниката си в писането и да „изсвири” историята си като на китара”, казва Таунсенд.

България не остана встрани от световната тенденция. През последната година тук бяха издадени мемоарите на Рудолф Шенкер и Боб Дилън, като изданията съвпаднаха с концертите им. Излезе и книга, посветена на Рони Джеймс Дио, както и сборникът с разкази „Кутия с форма на сърце: Най-великите любовни истории в рока”.

Очаква се успешният бизнес да продължи все така интензивно. „Моята „бяла врана” е Дейвид Бауи”, казва издател от „Тъчстоун”, част от известната компания „Саймън и Шустър”. „Ще се пенсионирам, когато имам ръкописа на Бауи”, категоричен е той.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228979_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (7 юни – 13 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Хвърчило към Рая от Неделя Щонова 2. Направи се, че не виждаш …