Начало / България / Библиотекари се обучават по програма „Глобални библиотеки“

Библиотекари се обучават по програма „Глобални библиотеки“

Темите са свързани с работата с компютърна техника, услугите за потребителите, общуване, застъпничество и изготвяне на проекти

В залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора продължават обученията по програма „Глобални библиотеки“, информира директорът на библиотеката Снежана Маринова и регионален координатор на програмата.

От 11 до 15 юли темите са „Визия на съвременната библиотека“ и „Управление на обществената библиотека“, обучител Мариета Главчовска. В групата са включени 16 библиотекари и секретари на читалища от общините Казанлък, Павел баня, Опан, Чирпан, Гурково, Гълъбово, Раднево, Николаево на Старозагорска област.

Курсът на обучение е по осем часа дневно, като разходите се поемат от програмата. След прекъсване през летните месеци, процесът ще продължи наесен. Според изискванията на проекта, всички библиотекари в обществените библиотеки на региона трябва да преминат четирите направления на обучението.

Темите са свързани с работата с компютърна техника, услугите за потребителите, общуване, застъпничество и изготвяне на проекти. За обучители са привлечени преподаватели от университети, водещи библиотечни специалисти, директори на библиотеки с богат практически опит. Всеки обучаем получава комплект учебни помагала.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

184965240_310017720690831_2278008152722929302_n

„13 века България” избра за книга на годината „Времеубежище”

Наградата се връчва за десети път Общо 33 бяха номинираните творби – в краткия списък …