Начало / България / Библиотекари се обучават по програма „Глобални библиотеки“

Библиотекари се обучават по програма „Глобални библиотеки“

Темите са свързани с работата с компютърна техника, услугите за потребителите, общуване, застъпничество и изготвяне на проекти

В залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора продължават обученията по програма „Глобални библиотеки“, информира директорът на библиотеката Снежана Маринова и регионален координатор на програмата.

От 11 до 15 юли темите са „Визия на съвременната библиотека“ и „Управление на обществената библиотека“, обучител Мариета Главчовска. В групата са включени 16 библиотекари и секретари на читалища от общините Казанлък, Павел баня, Опан, Чирпан, Гурково, Гълъбово, Раднево, Николаево на Старозагорска област.

Курсът на обучение е по осем часа дневно, като разходите се поемат от програмата. След прекъсване през летните месеци, процесът ще продължи наесен. Според изискванията на проекта, всички библиотекари в обществените библиотеки на региона трябва да преминат четирите направления на обучението.

Темите са свързани с работата с компютърна техника, услугите за потребителите, общуване, застъпничество и изготвяне на проекти. За обучители са привлечени преподаватели от университети, водещи библиотечни специалисти, директори на библиотеки с богат практически опит. Всеки обучаем получава комплект учебни помагала.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …