Начало / Свят / Марлене Дитрих искала да убие Хитлер

Марлене Дитрих искала да убие Хитлер

Биографията на актрисата разкрива пикантни страници от нейния живот

Една от най-знаменитите актриси на ХХ век, Марлене Дитрих, искала да убие Адолф Хитлер. Това разкрива известната писателка и журналистка Шарлот Чандлър в новата си книга – „Марлене Дитрих: Лична биография”, пише „ЛА Таймс”. Книгата е основана на материал, събиран чрез множество изследвания и проучвания на Чандлър през 70-те години.

В биографията е пресъздаден диалог на Дитрих с Дъглас Феърбанкс-младши, с когото по това време е имала връзка. Както е известно, актрисата се е подвизавала в САЩ по време на своята кариера, и е била против политиката на Хитлер. В пика на нейната слава, тя е отказала много роли, свързани с нацистката пропаганда. По думите на Феърбанкс, тя е планирала да приеме роля, ако й се разреши да се срещне с Фюрера. Тогава тя щяла да го прелъсти и да го убие.

Това не е единственият път, когато Дитрих е смятала да промени хода на историята. Когато научила, че кралят на Англия по това време – Едуард VІІІ, е смятал да абдикира, за да се ожени за Уолис Симпсън, Дитрих отново смятала да използва уменията си като прелъстителка и да го раздели със Симпсън.

Марлене Дитрих е родена през 1901 г. в Берлин. Тя е една от най-знаменитите актриси и най-големите секссимволи през първата половина на ХХ век. В миговете на своята върховна слава тя е била най-високоплатената в Холивуд. Имала е множество любовни връзки и с двата пола. Сред партньорите и са били актьорите Джон Уейн, Джеймс Стюърт, както и Джон Ф. Кенеди и баща му Джоузеф. Умира през 1992 г. в Париж.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228638_b

„Учението на дон Хуан“ от Карлос Кастанеда – пътешествие на духа към истината

Култовото изследване на американския антрополог Карлос Кастанеда „Учението на дон Хуан“ се завърна по книжарниците …