Начало / България / Иво Инджев ще представи книгите се „Президент на РъБъ” и „Течна дружба” в Бургас

Иво Инджев ще представи книгите се „Президент на РъБъ” и „Течна дружба” в Бургас

Очаква почитателите си в книжарницата на „Хеликон”

Известният журналист Иво Инджев ще представи книгите си „Президент на РъБъ” и „Течна дружба” в „Хеликон-Бургас” на 14 юли, четвъртък, от 18 ч. И двете книги на Инджев са на парливи теми, които предизвикаха и ще предизвикват дискусия. Като водещ на авторското предаване „ В десетката”, той беше уволнен от bTV, защото зададе неудобен въпрос на тогавашния кандидат-президент Георги Първанов.

„Миналото тепърва ще преследва президента-слънце, който си прекара 10 безоблачни години в сянката на медийния комфорт, осигурен му методично от олигарси и други кукловоди. А неговата идеология е личният му кеф – на „научен” език това болестно състояние се нарича „хедонизъм”. В книгата си „Президент на РъБъ” съм му посветил отделна глава, озаглавена „От комунизъм към хедонизъм”, заяви наскоро в интервю за blitz.bg Инджев.

Новата му книга „Течна дружба” отново бърка дълбоко в раните на проваления български преход. „Тази книга се опитва да отмести поне малко канарата, притиснала България, върху която пише без право на обжалване: „Тук почива една история на безкористната дружба между два влюбени народа“. Подписът не се чете, закодиран е конспиративно. Но подозрително прилича на „Дядо Иван Грозни“. Грамадата от лъжи и фалшификации е толкова тежка, че е лековато да повярвам в успеха на едно самотно авторско усилие да я отмести. Но си струва опитът, защото, както пише руският публицист Игор Бунич, „няма по-лошо иго от собственото невежество“! Нима и в 21. век искаме да сме герои от „Под игото“ – под игото на собственото невежество?“, категоричен е Инджев в последната си книга.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …