Начало / Свят / Третият роман на актьора Итън Хоук излиза през ноември

Третият роман на актьора Итън Хоук излиза през ноември

Третият роман на известния холивудски актьор Итън Хоук ще излезе на англоезичния книжен пазар на 12 ноември, съобщи „Гардиън“. Книгата е със заглавие „Rules for a Knight“ и представлява наръчник с рицарски правила, които обаче могат да бъдат приложени и в реалния живот. Илюстрациите към изданието ще бъдат дело на съпругата на актьора, Райън Хоук.

Действието в книгата се развива през 1483 г. Главен герой е рицаря сър Томас Лемуел Хоук. В нощта преди да отпътува за битка, в която може да изгуби живота си, рицарят решава да напише писмо с житейски уроци на своите деца. От издателството „Hutchinson“, което ще публикува заглавието, твърдят, че то ще бъде подходящо за читатели на всякаква възраст.

Хоук написал книгата като обръщение към собствените си 4 деца. Той коментира:

„Става все по-трудно да говориш на децата за етика и ценности без да звучиш като проповедник. Искаше ми се да поговоря с децата си за нещата, в които вярвам, и ми беше много по-лесно да го направя чрез фикция.“

44-годишният Итън Хоук е бил номиниран 4 пъти за „Оскар“. Сред филмите му са „Обществото на мъртвите поети“, „Преди изгрев“, „Преди залез“, „Преди полунощ“, „Юношество“ и др. Има публикувани и два романа – „The Hottest State“ и „Ash Wednesday“.

Свързани заглавия
Ед Харис и Итън Хоук си партнират във филмовата адаптация на „Цимбелин“ от Уилям Шекспир

Прочетете още

214623_b

Жан – Пол Белмондо в „Хиляда живота струват“

Елица Матеева Той е зодия Овен, огън в любовта, огън в каскадите, огън на сцената, …