Начало / Свят / „Танц с дракони” на Джордж Р. Р. Мартин се разпространява „нелегално”

„Танц с дракони” на Джордж Р. Р. Мартин се разпространява „нелегално”

Авторът заплашва да „забие на кол главата на виновника”

Авторът в жанр фентъзи Джордж Р. Р. Мартин заплашва, че „ще забие на кол главата” на злощастния служител на „Амазон”, който е разпространил неговата нова книга по-рано от предвиденото, пише „Гардиън”.

Новата част от поредицата „Песен за огън и лед” се нарича „Танц с дракони” и беше очаквана от почитателите на серията 6 години. Романът е 1000 страници и трябва да излезе на пазара на 12 юли. Въпреки това обаче вчера 180 бройки са купени от потребители чрез „Амазон” в Германия. Някои от тези потребители вече разпространяват книгата.
„Въобще не съм доволен. Издателите ми са бесни. Ако намерим виновника, ще забием главата му на кол”, пише Мартин в своя блог. „Стана голяма каша. Знам, че снабдилите се с копие са щастливи, но ви уверявам, издателите ми не са. Защото сред 180-те има няколко кретена, които не могат да си държат устата затворена”, добави писателят.

Джон Р. Р. Мартин е успешен писател в жанр фентъзи. Най-известните му произведения са романите от поредицата „Песен за огън и лед”. В момента се излъчва сериал по първата част – „Игра на тронове” – с участието на Шон Бийн от „Властелинът на пръстените”. „Танц с дракони” е петата част от серията, след „Игра на тронове”, „Сблъсък на крале”, „Вихър от мечове” и „Пир за врани”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1749_KeatsWeb

Поетът, чието име е написано във водата

200 години изминаха от смъртта на Джон Кийтс Живее само 26 години, като при това …