Начало / Свят / Роулинг уволни агента си

Роулинг уволни агента си

Смяната идва сред като авторката реши да продава „Хари Потър” в електронен вариант

Авторката на хитовата поредица за Хари Потър Джоан Роулинг прекрати съвместната си работа с досегашния си литературен агент Кристофър Литъл, информираха медиите на Острова.

Литъл сътрудничеше на Роулинг от 1996 г. насам, след като и намери издател за първата от седемте части за момчето магьосник. Новият агент ще бъде Нийл Блеър, адвокат и бивш партньор в агенцията на Кристофър Литъл.

„Беше болезнено решение. Г-ца Роулинг мисли много през последните няколко седмици. Поради тази причина решението не е взето без причина. Беше неизбежно. Сега тя ще работи с Нийл Блеър”, казва говорител на писателката.

Смяната на агентите идва скоро след като авторката реши да продава книгите за Хари Потър в електронен вариант само от сайта pottermore.com, което разбуни духовете в издателския свят. В крайна сметка решението на Роулинг не изглежда толкова изненадващо, след като именно Блеър беше този, който най-много й помага за реализирането на проекта Pottermore.

69-годишният Литъл споделя, че е „разочарован и изненадан”. Все пак никой не може да отрече заслугата му за продадените около 400 милиона копия по света.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

zahari-karabashliev2

Захари Карабашлиев: Политиците внушават. Писателите трябва да разказват и вълнуват

„Опашката“ е роман за атрофията на човешкото на фона на един израждащ се свят За …