Начало / Свят / Роулинг уволни агента си

Роулинг уволни агента си

Смяната идва сред като авторката реши да продава „Хари Потър” в електронен вариант

Авторката на хитовата поредица за Хари Потър Джоан Роулинг прекрати съвместната си работа с досегашния си литературен агент Кристофър Литъл, информираха медиите на Острова.

Литъл сътрудничеше на Роулинг от 1996 г. насам, след като и намери издател за първата от седемте части за момчето магьосник. Новият агент ще бъде Нийл Блеър, адвокат и бивш партньор в агенцията на Кристофър Литъл.

„Беше болезнено решение. Г-ца Роулинг мисли много през последните няколко седмици. Поради тази причина решението не е взето без причина. Беше неизбежно. Сега тя ще работи с Нийл Блеър”, казва говорител на писателката.

Смяната на агентите идва скоро след като авторката реши да продава книгите за Хари Потър в електронен вариант само от сайта pottermore.com, което разбуни духовете в издателския свят. В крайна сметка решението на Роулинг не изглежда толкова изненадващо, след като именно Блеър беше този, който най-много й помага за реализирането на проекта Pottermore.

69-годишният Литъл споделя, че е „разочарован и изненадан”. Все пак никой не може да отрече заслугата му за продадените около 400 милиона копия по света.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …