Начало / Свят / Режисьорът Зак Дийн започна работа по филм за Карл Сейгън

Режисьорът Зак Дийн започна работа по филм за Карл Сейгън

Сценаристът на „Примката“ Зак Дийн започна работа по филм за живота на космолога Карл Сейгън, обяви сп. „Варайъти“. Биографичната лента ще излезе с марката на „Уорнър“ и ще бъде разработен съвместно с вдовицата на автора на „Космос“ Ан Друян. Продуцент пък е популярният с работата си по „Интерстелар“ Кристофър Нолан.

Друян беше женена за Сейгън между 1981 г. до смъртта му през 1996 г. Тя стана известна с няколко книги, включително „Сенките на забравените деди“, в съавторство със съпруга й.

Професорът по астрономия и космически науки Карл Сейгън изигра водеща роля в програмите „Маринър“, „Вайкинг“, „Вояджър“ и „Галилей“ до планетите, за което получава отличията на НАСА за Изключителни научни постижения и (два пъти) за Особени заслуги към обществото. Неговата телевизионна поредица „Космос“ е най-гледаният телевизионен сериал в историята на американската телевизия. Съпровождащата го книга е най-продаваното научнопопулярно четиво, издавано някога на английски език. Доктор Сейгън е лауреат на наградата „Пулицър“, медала „Орстед“ и много други, сред които двайсет почетни степени от американски колежи и университети, заради своя принос към науката, литературата, образованието и опазването на околната среда.

Книги от Карл Сейгън тук