Начало / Свят / Питър Джаксън разкри актьорския състав за „Хобитът” във Фейсбук

Питър Джаксън разкри актьорския състав за „Хобитът” във Фейсбук

Кралят на гоблините ще бъде Бари Хъмфрис

Режисьорът на трилогията „Властелинът на пръстените” Питър Джаксън разкри актьорския състав за дългоочакваната екранизация на „Хобитът” от Дж. Р. Р. Толкин на своята страница в социалната мрежа Фейсбук. Филм, който силно вълнува феновете на писателя и е предхождащ трилогията.

Австралийският актьор и комедиант Бари Хъмфрис ще играе Кралят на гоблините. „Очакваме той да представи ролята с чувството и емоционалната дълбочина, която образът изисква”, коментира носителят на Оскар Джаксън, цитиран от „Гардиън”.

Британецът Бенедикт Кумбербач ще бъде гласа на огнедишащия дракон Смог. Еванджелин Лили, която участва в сериала „Изгубени”, също ще играе във филма. Режисьорът обяснява, че я включва като елфката Туриел, защото в романа липсват силни женски образи. Орландо Блум, който беше Леголас във „Властелинът на пръстените”, отново ще представя своя герой, макар и той да отсъства в книгата.

В състава са още сър Иън Маккелън, в ролята на Гандалф, Анди Съркис и Стивън Фрай.

Джон Роналд Руел Толкин е британски писател. Смятан е за баща на жанра фентъзи, като дава неговото начало с романа „Хобитът” (1937 година), предхождащ трилогията „Властелинът на пръстените”. Толкин е роден 1892 г., а е починал през1973 г. Неговата популярност не намалява дори след смъртта му.

Прочетете още

50906953_2223181614587138_2498911697658445824_n

Финал на кампанията за най-дълго любовно писмо в България за 2019 г.

Ден преди финала сме на романтичната кампания за написване на най-дългото любовно писмо в България …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *