Начало / България / Два дни до финала на „Малкото голямо четене”

Два дни до финала на „Малкото голямо четене”

Екипът на предаването дари книги на Дом за деца лишени от родителски грижи „П.Славейков”

Два дни преди финала на „Малкото голямо четене” екипът на предаването дари част от книгите събрани в акцията „Дари детска книга” сред служителите на БНТ от цялата страна на „Дом за деца лишени от родителски грижи „П. Р. Славейков” , София. Детските книги бяха предадени на библиотекарката на социалното заведение Радка Гоцева с пожелание да донесат на децата много радост, приказни моменти и смели мечти. Всички те бяха подпечатани за спомен със специалния печат на предаването и поднесени с много обич от водещата Гергана Плетньова.

Още класическа детска литература ще бъде дарена след финала на „Малкото голямо четене” и на Дома за деца лишени от родителски грижи в кв. Драгалевци, София.

Големият финал на предаването е този четвъртък 23-ти юни, от 20:30ч. Дотогава всички, които обичат четенето и книгите, както и зрителите на БНТ могат да продължат да гласуват за любимата си детска книга на интернет сайта на предаването malkotochetene.bnt.bg, с писма, както и със sms-си на номер 18510. Като текст в краткото съобщение се изписва номера на книгата. Номерацията на книгите е по техния азбучен ред. Съответно:

1 за „Алиса в страната на чудесата”
2 за „Емил от Льонеберя”
3 за „Здрач”
4 за „Карлсон, който живее на покрива”
5 за „Малкият принц”
6 за „Мечо Пух”
7 за „Патиланско царство”
8 за „Пипи Дългото Чорапче”
9 за „Хари Потър”
10 за „Ян Бибиян”

*(цена на 1 sms- 0,30 лв. (0,29 лв. за абонати на Глобул) с включен ДДС.)

Дългоочакваният финал на „Малкото голямо четене” ще бъде излъчен на живо по БНТ 1 на 23-ти юни от 20:30ч.

В студиото на предаването всяка книга ще бъде пламенно защитавана от малък и голям застъпник, които ще убеждават зрителите защо избраната от тях книга е най-достойна да спечели в голямата надпревара и да стане любимата детска книга на България.

Гласуването ще приключи в рамките на предаването и тогава ще разберем книгата победител на „Малкото голямо четене”.

По време на големия финал ще станат ясни и победителите в конкурсите за написване на нова версия на любима приказка и екранизация на книга. Очакват ви и още много изненади и специални награди.

Сред 10-те книги финалисти в кампанията попадат двама български автори – „Патиланско царство” на Ран Босилек и „Ян Бибиян” на Елин Пелин. За тях, както и останалите в класацията ТОП 10 „Алиса в страната на чудесата”, „Емил от Льонеберя”, “Здрач”, “Карлсон, който живее на покрива”, „Малкият принц”, „Мечо Пух”, „Пипи дългото чорапче” и „Хари Потър” можете да гласувате до 23-ти юни включително.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …