Начало / България / „Диктатура. Терор. Геноцид. Шовинизъм” разкрива фундамента на тоталитаризма

„Диктатура. Терор. Геноцид. Шовинизъм” разкрива фундамента на тоталитаризма

Поет и историк представят книгата на акад. Григор Велев

„Изминаха 65 години от рухването на режимите на фашизма и националсоциализма и само 20 от разпадането на комунистическото управление, но интересът към тези системи на управление и техните вождове не угасва. На тази тема са посветени десетки научни изследвания относно теорията и практиката им, както и на приликите и отликите между тях. Въпреки това остават редица въпроси, които не намериха задоволителен отговор”, казва акад. Григор Велев – автор на изследването „Диктатура. Терор. Геноцид. Шовинизъм. Фундаменти на комунизма, фашизма, националсоциализма”.

Книгата ще бъде представена от главния редактор на сп. „Книжарница” Румен Леонидов и историка доц. Пламен Павлов на 30 юни, четвъртък, от 18:30 ч, в столичната книжарница „Хеликон-Витоша”.

Григор Велев е български учен и общественик, по професия е лекар-патолог. Председателе на Българската академия на науките и изкуствата. През 1995 г. оглавява екип от известни български учени , които създават „Българска национална доктрина”. Автор е на книгите „Национализмът”, „Българският национализъм и неговото бъдеще”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Untitled-design-2021-03-08T114825.586

Принц Филип обичал и друга според роман

Кейт Куин разказва история за смелост и любов Събитията, към които ни връща, се развиват …