Начало / Свят / Стивън Кинг се завръща към „Тъмната кула”

Стивън Кинг се завръща към „Тъмната кула”

„Вятърът през ключалката” излиза догодина



Нов роман на краля на ужаса Стивън Кинг ще излезе на пазара догодина. Книгата ще бъде от поредицата „Тъмната кула” и ще се казва „Вятърът през ключалката”. Издателство „Ходър енд Стотън” ще публикува творбата.

Филипа Прайд – редакторката на Кинг, заявява, че това е чудесна новина за феновете на серията. Тя е убедена, че дори тези читатели, които не са запознати с „Тъмната кула”, ще разберат книгата, тъй като тя може да се разглежда и като отделен роман. Самият Стивън Кинг коментира, че творбата ще е „малко по-къса от 700 страници и малко по-дълга от 300”.

„Това е фантастична книга, ще задоволи както последователите на „Тъмната кула”, така и новите почитатели на жанра”, е коментарът на Чък Верил – литературен агент на Кинг

Стивън Кинг е роден през 1947 година. Той е всепризнат майстор в жанра „ужаси” и е един от най-продаваните писатели през ХХ век. Обикновено историите му са за хора от средната класа, замесени в зловещи преживявания. Кинг е виден познавач и на историята на жанра. Произведенията му „Изкуплението Шоушенк” и „Зеленият път” показват, че той е добър не само в ужасите. Продажбите му са около 300-350 милиона копия. Ричард Бикмън и Джон Суитън са негови псевдоними.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …