Начало / Свят / „Темз енд Хъдсън” ще издава книгата за Стивън Спилбърг

„Темз енд Хъдсън” ще издава книгата за Стивън Спилбърг

„Поглед назад“ е потенциален световен бестселър, сигурни са издателите

Издателство „Темз енд Хъдсън” взе правата и ще публикува ретроспективната книга за големия филмов режисьор Стивън Спилбърг, пише „thebookseller.com”. „Стивън Спилбърг: Поглед назад” (Steven Spielberg: A Retrospective) е писана от Ричард Шикъл, филмов критик и документалист. Книгата ще бъде издадена в сътрудничество с издателство „Палацо”.

„Това ще бъде световен бестселър. Поздравления за Колин Уеб от „Палацо”, който събра най-добре пишещия за филми – Ричард Шикел и този велик режисьор. Спилбърг е на паравил „Челюсти”, „Извънземното”, „Индиана Джоунс”, „Списъкът на Шиндлер”, „Завръщане в бъдещето”, „Спасяването на редник Райън”, „Джурасик Парк”…Впечатляващо, а?”, казва главният мениджър на „Темз енд Хъдсън” Джейми Камплин.
Колин Уеб от „Палацо” не крие задоволството си: „Радвам се, че те ще публикуват книгата. Не работим за първи път заедно и винаги всичко е било точно. Пък и са доминиращи в бизнеса, подобно на Спилбърг във филмовата индустрия”.

Очаква се книгата да бъде на пазара през есента на 2012 г., точно преди да излезе следващия филм на Спилбърг „Линкълн” – с участието на двукратния носител на „Оскар” Даниъл Дей-Луис.

Стивън Спилбърг е американски режисьор и продуцент от еврейски произход. Роден през 1946 г. в Синсинати. Той е трикратен носител на наградата „Оскар”. Два пъти като режисьор и веднъж като продуцент. Също така през 1995 година получи наградата на кино индустрията „AFI Life Achievement Award” за цялостен принос.

Фото:en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226269_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 януари – 24 януари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Гордост и предразсъдъци. Разум и чувства (Футляр − лимитирано издание) от Джейн …