Начало / Свят / Къща се срутва под тежестта на 30 тона книги?

Къща се срутва под тежестта на 30 тона книги?

Семейство става притежател на внушителна библиотека, безсилно е да я съхранява

Къщата на канадка е на път да се срути под тежестта на 350 000 книги, която тя спасила от изгаряне, съобщава „Гардиън”. Шона Рейкрафт, която живее близо до езерото Пайк, се възпротивила, когато нейна съседка започнала да гори книгите на съпруга си библиофил след смъртта му. „Съпругът й бил колекционер. След като починал, тя се опитала да продаде книгите, но не успяла, затова започнала да ги гори”, казва Рейкрафт.

Рейкрафт и съпругът й, които много обичат книги, не могли да понесат случващото се. Те се впечатлили, че сред предстоящите да бъдат изгорени издания има световни класики. Така двамата станали собственици на колекцията. До момента те са напълнили 7 500 кашона. Наложило се да купят малка къща, в която да ги складират.

„Отне ни 3 дни само да пакетираме книгите за бейзбол. Още 5 за тези на религиозна тематика, а и още не сме приключили”, коментира канадката. Тя признава, че и на нея вече й минава през главата да ги изгори. „Говорим за 30 тона книги. Къщата, която купихме, започва да се руши. Аз работя на две места, мъжът ми е редовен студент. Имаме три деца и нямаме пари. Не успяхме да ги продадем на книжарници за втора ръка, затова може би ще се наложи да изгорим част от книгите”.

Все пак Шона Рейкрафт твърди, че за сега ще продължи да търси начини да продаде книгите. „Когато кажеш, че имаш 350 000 книги, на хората им идва в повече. Трудно е да им кажеш: потърси и виж дали нещо ще ти потрябва”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dante

Редактираха Данте в опит за повече коректност

700-годишнината от смъртта на великия поет честваме през 2021-а Пасажи, които са обидни за исляма, …