Начало / Свят / „Теодор Буун: Похищението” на Джон Гришам е вече на пазара

„Теодор Буун: Похищението” на Джон Гришам е вече на пазара

Авторът продължава да си проправя път в детската литератураНовият роман за деца на Джон Гришам вече е на пазара. Книгата се нарича „Похищението” и се разказва за 13-годишно момче на име Теодор Буун, което разкрива престъпления и мечтае да практикува право. Романът е втори от поредицата, след като миналата година „Теодор Буун: Момчето адвокат” пожъна успехи.

С тази книга, в която се преплитат трилърът и детската литература, Гришам, макар и не детски автор, продължава да си проправя път в този конкурентен жанр. В романа си той обръща внимание и на сериозни теми като пренебрегване на деца, зависимост към наркотици, алкохолизъм и отвличане.

„Похищението” съдържа много позитивни послания и може да бъде интересна както за деца, така и за възрастни, запазили детското в себе си, пише USA Today.
Джон Гришам е американски писател, роден 1955 г. Той е известен най-вече със своите трилъри и криминални романи. Произведенията му се отличават с много фактологически проучвания, които ги открояват от другите в жанра. Често неговите романи са търсени от филмовите продуценти в Холивуд („Фирмата”; „Време да убиваш”). Гришам е един от най-високо тиражираните писатели днес. На визитната си картичка има над 20 романа.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …