Начало / България / Финалът на „Малкото голямо четене” е на 23-ти юни

Финалът на „Малкото голямо четене” е на 23-ти юни

Всяка книга ще бъде пламенно защитавана от малък и голям застъпник, които ще убеждават зрителите защо избраната от тях книга е най-достойна да спечелиПредаването „Малкото голямо четене” приближава кулминацията си. Всички, които обичат четенето и книгите, както и зрителите на БНТ могат да гласуват за любимата си детска книга до 23-ти юни (четвъртък) на интернет сайта на предаването malkotochetene.bnt.bg, с писма, a от 10 юни и със sms-си на номер 18510. Като текст в краткото съобщение се изписва номера на книгата. Номерацията на книгите е по техния азбучен ред. Съответно:

1 за „Алиса в страната на чудесата”
2 за „Емил от Льонеберя”
3 за „Здрач”
4 за „Карлсон, който живее на покрива”
5 за „Малкият принц”
6 за „Мечо Пух”
7 за „Патиланско царство”
8 за „Пипи Дългото Чорапче”
9 за „Хари Потър”
10 за „Ян Бибиян”

*(цена на 1 sms- 0,30 лв. (0,29 лв. за абонати на Глобул) с включен ДДС.)

Дългоочакваният финал ще се излъчи на живо в ефира на БНТ 1, на 23-ти юни, с начало точно в 20:30ч. и край 22:30ч. В студиото на „Малкото голямо четене” всяка книга ще бъде пламенно защитавана от малък и голям застъпник, които ще убеждават зрителите защо избраната от тях книга е най-достойна да спечели в голямата надпревара и да стане любимата детска книга на България.

Гласуването ще бъде официално прекратено по време на предаването и минути по-късно ще стане ясен изборът на цяла България и любимата детска книга на малки и големи читатели.

По време на големия финал ще бъдат обявени наградите от конкурсите за написване на нова версия на любима приказка и екранизация на любима книга. Очакват ви и още много изненади и специални награди.

Сред 10-те книги финалисти в кампанията попадат двама български автори – „Патиланско царство” на Ран Босилек и „Ян Бибиян” на Елин Пелин. За тях, както и останалите в класацията ТОП 10 „Алиса в страната на чудесата”, „Емил от Льонеберя”, “Здрач”, “Карлсон, който живее на покрива”, „Малкият принц”, „Мечо Пух”, „Пипи дългото чорапче” и „Хари Потър” можете да гласувате до 23-ти юни включително.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …