Начало / Свят / И Джейсън Борн последва Джеймс Бонд

И Джейсън Борн последва Джеймс Бонд

Шерлок Холмс също скоро ще е на пазара

Премиерата на продължението на историята на известния шпионин Джеймс Бонд -„Картбланш“, беше последвана от тази на колегата му Джейсън Борн, информира „Индипендънт”.

„Доминионът на Борн” е най-новата част от приключенията на убиеца с амнезия и е шестият подред роман, издаден след смъртта на истинския автор Робърт Лъдлъм през 2001 г. Продълженията са дело на Ерик ван Лъстбейдър.

В това отношение Джеймс Бонд е доста „по-напред“ – „Картбланш” е 25-та книга за агент 007 от смъртта на Йън Флеминг през 1964 г. досега. Както lira.bg вече писа, неин автор е американският криминален писател Джефри Дивър, а Бонд е представен като ветеран от Афганистан.

„Картбланш“ беше издадена от „Ходър и Стоутън”, а „Доминионът на Борн” – от „Орион“. Милиони копия от романите ще бъдат разпространени в 20 страни. Като за начало Великобритания получава по 230 000 екземпляра от всяка. „Ако издателствата подходят правилно, те ще си помагат, няма да се държат като съперници. 007 и Борн са световни марки, вероятно ще бъдат и филмирани.

Двете страни ще спечелят много.”, коментира главният редактор на „Букселър” Нийл Дени. Той обаче е наясно, че интересът към шпионите никога няма да бъде като през Студената война заради позагубилата се романтика.

Друго продължение на история за легендарен герой ще бъде на пазара през септември. Антъни Хоровиц е автор на новите приключения на детектива Шерлок Холмс. Легендарната поредица на Артър Конан Дойл ще бъде издадена също от „Орион“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …