Начало / България / „Двойна фантазия” на Леонидов и Рахнев предизвика стълпотворение в Сатирата

„Двойна фантазия” на Леонидов и Рахнев предизвика стълпотворение в Сатирата

„Сляпа неделя” и „5 пиеси” си партнират подтекстово, визуално и битово

Артистично и неформално, като самите автори, премина двойната премиера на „Сляпа неделя” от Румен Леонидов и „5 пиеси” от Елин Рахнев. Във фоайето на Сатиричния театър пред огромна публика двамата не скочиха от „прозореца на Йонеско”, не бяха урочасани, но издържаха „Тест”-а в „Деветия кръг на Рая”.

„Двойната фантазия” на Леонидов и Рахнев беше представена от директора на театъра Иван Попйорданов. Той очерта талантите им и пожела да ги приюти в Сатирата за много дълго време. На фона на класическа рок музика на запис двамата четоха взаимно текстовете си.

5-те пиеси на Рахнев и 5-те поетични цикъла на Леонидов (на които Рахнев е редактор) си партнират подтекстово, метатекстово, визуално и чисто битово, изразявайки всеки по свой начин „непосилната лекота” на „Животното Живот”.

Феновете на двамата автори препълниха театъра, като сред най-запалените изпъкнаха президентът Петър Стоянов, Леа Коен, Татяна Дончева, журналистите Сашо Дико, Бойко Василев, Тодор Токин, Петя Владимирова, Кристина Патрашкова, Живко Желев, Георги Атанасов, Росен Тахов, издатели, актьори и свободни артисти.

Зрители не спряха да прииждат, докато във фоайето на Сатирата не стана претъпкано като в „Маршрутка”. С две думи – „Държавният резерв от личности” преля.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …