Начало / Свят / Нов роман на Майкъл Крайтън излиза през есента

Нов роман на Майкъл Крайтън излиза през есента

Ричард Престън: „За мен беше предизвикателство да довърша книгата”

Издателство „Харпър Колинс” съобщи за „USA Today”, че нова книга на автора на „Джурасик Парк” Майкъл Крайтън в съавторство с Ричард Престън, ще бъде на пазара през ноември. Тя ще носи заглавие „Микро” и ще бъде „напрегнат трилър в духа на „Джурасик Парк”, заявява говорителят на издателството.

Крайтън, който почина през 2008 година след борба с рака, е написал една трета от книгата. Това е разказ за работата на една биотехнологична компания в Хавай и ученици, които са изоставени в тропическа гора. Ричард Престън, известен със своя научно-фантастичен трилър „Горещата зона”, ще довърши започнатото от Крайтън.

„Майкъл пишеше на върха своите възможности, с чувство за приключение. За мен беше неустоимо предизвикателство да довърша книгата. За мен беше чест да пиша по записки на един от най-креативните автори”, коментира Престън в специална декларация.

Фото: en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

white-vision-844x1024

Гергана Тодорова: Думите са мостът между хората

Стихосбирката „За хармонията и морето“ от Гергана Тодорова се превърна в светско събитие в „Хеликон-Витоша“ Стълпотворението по етажите на най-голямата …