Начало / Свят / Опра Уинфри обмисля да направи ново шоу само за книги

Опра Уинфри обмисля да направи ново шоу само за книги

То вероятно ще копира рубриката й „Клубът за книги”



След 25 години легендарната Опра Уинфри обяви, че слага край на своето токшоу. 25 май е определен за финален на „Шоуто на Опра”, но според водещата това не е неговият край. „Мисля да направя шоу, което да е само за книги и автори”, заяви тя пред „Лос Анжелис Таймс”.

Предполага се, че Опра, която доскоро беше най-влиятелната жена в САЩ, ще продължи успешната си рубрика „Клубът за книги”. Известната със своята страст към литературната критика водеща сложи началото на „Клуба” през 1996 г. и той стана голям хит. Всеки месец в Уинфри избираше книга, която да се дискутира заедно със зрителите. Веднъж избрана от Опра, всяка книга се превръщаше в бестселър.

Аурата на „Клуба за книги” обаче пострада от няколко скандала, сред които този около Джонатан Францен, който се възпротиви срещу избирането на неговия роман „Поправки” за обсъждане в шоуто. Още по-зле се развиха нещата с Джеймс Фрей, чиито мемоари бяха обявени за измислени в предаването, Фрей е известен с книгите си „Милион малки парчета“, „Моят приятел Ленард“ и „Аз съм номер 4“, която беше филмирана тази година. „Милион малки парчета“ пък е роман за 23-годишен алкохолик и наркоман, който се опитва да реши проблемите си във възстановителен център.

Опра обаче явно е решила да не се отказва от литературата. Остава да видим дали наистина ще го направи.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …