Начало / Свят / Опра Уинфри обмисля да направи ново шоу само за книги

Опра Уинфри обмисля да направи ново шоу само за книги

То вероятно ще копира рубриката й „Клубът за книги”След 25 години легендарната Опра Уинфри обяви, че слага край на своето токшоу. 25 май е определен за финален на „Шоуто на Опра”, но според водещата това не е неговият край. „Мисля да направя шоу, което да е само за книги и автори”, заяви тя пред „Лос Анжелис Таймс”.

Предполага се, че Опра, която доскоро беше най-влиятелната жена в САЩ, ще продължи успешната си рубрика „Клубът за книги”. Известната със своята страст към литературната критика водеща сложи началото на „Клуба” през 1996 г. и той стана голям хит. Всеки месец в Уинфри избираше книга, която да се дискутира заедно със зрителите. Веднъж избрана от Опра, всяка книга се превръщаше в бестселър.

Аурата на „Клуба за книги” обаче пострада от няколко скандала, сред които този около Джонатан Францен, който се възпротиви срещу избирането на неговия роман „Поправки” за обсъждане в шоуто. Още по-зле се развиха нещата с Джеймс Фрей, чиито мемоари бяха обявени за измислени в предаването, Фрей е известен с книгите си „Милион малки парчета“, „Моят приятел Ленард“ и „Аз съм номер 4“, която беше филмирана тази година. „Милион малки парчета“ пък е роман за 23-годишен алкохолик и наркоман, който се опитва да реши проблемите си във възстановителен център.

Опра обаче явно е решила да не се отказва от литературата. Остава да видим дали наистина ще го направи.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …