Начало / Свят / Александър Мамут откупи „Уотърстоунс” за 53 милиона паунда

Александър Мамут откупи „Уотърстоунс” за 53 милиона паунда

Основателят на веригата няма да участва повече в нейното управление

Руският милиардер Александър Мамут най-накрая откупи веригата книжарници „Уотърстоунс” от „HMV Group” за сумата от 53 милиона паунда, Главен мениджър ще бъде приятелят на олигарха и търговец на книги от 20 години Джеймс Даунт. Основателят на веригата, носеща неговото име – Тим Уотърстоун – няма да заема никакъв пост.

„Тим няма да изпълнява никаква роля. Той обаче ще остане близък до компанията и съм сигурен, че всички ще черпим от неговата мъдрост”, заявява Даунт. Новият мениджър се надява да не се налага да затваря нито един обект, макар да има финансови затруднения. Повече яснота ще има след като официално заеме своя пост на 2 юли. Джеймс Даунт е категоричен, и че Александър Мамут няма да участва в управлението на „Уотърстоунс” при никакви обстоятелства.

Главният мениджър има и добри новини за 4-те хиляди служители, които работят в обектите. „Целта е да не затваряме книжарници. Нуждаем се и от персонал, който да работи там. Ще се стремим да не уволняваме никой”.

„Вярвам, че има място за 300 книжарници „Уотърстоунс” по улиците. Трябва да ги направим проспериращи места. Нямаше да се захвана с това, ако не вярвах че си струва”, коментира още Джеймс Даунт за „thebookseller.com”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …