Начало / Свят / Забраниха книга за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Забраниха книга за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

„Голямата мазна циганска сватба” няма да се продава в супермаркети „Теско”

Книгата за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън „Голямата мазна циганска сватба” вече няма да се продава във веригата супермаркети „Теско”, пише „Гардиън”. Шеговитата книга е забранена в магазините след оплакване на „Женския ромски съюз”. Тя е по-скоро фотоалбум, в който кралските особи са облечени със странни одежди (разбира се, чрез монтаж), коментиращи „ромски стил”. Книгата излезе на 14 април и до момента за продадени 3 244 копия.

Джозефин Смит, президент на Женския ромски съюз, заявява: „Тази книга е много обидна за нас. Хуморът е нещо позитивно, но трябва да има граница. Със сигурност нямаше да се размине ненаказано ако ставаше дума за евреите. Защо при нас да е по-различно?”. Тя добавя, че ще иска свалянето на книгата и от „Уотърстоунс” и „Амазон“.

Говорителят на веригата супермаркети веднага откликва на оплакването. „Веднага я забраняваме. Не искаме при никакви обстоятелства да обиждаме нашите клиенти”.

В същото време авторитетното издателството „Саймън и Шустер” се изказа в защита на „произведението”. „Фотоалбумът е забавен, съдържа елегантни намеци. Освен заради вълнението покрай сватбата, ние я публикувахме и заради успеха на телевизионните сериали за „роми”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …