Начало / България / Пролетният базар на книгата започва на 24 май в НДК

Пролетният базар на книгата започва на 24 май в НДК

Федерацията на европейските издатели ще наблюдава форума, загрижена е за увеличаването на неграмотността у нас

Традиционният „Пролетен базар на книгата” в София ще бъде открит на 24 май, вторник, в 12.30 ч. Изложението ще бъде разположено в зала 3 на Националния дворец на културата и ще продължи до 29 май. Организаторите от Асоциация “Българска книга” съобщават, че входът отново ще бъде свободен, а работното време удължено – до 20 часа.

Финансовата криза явно се е отразила на книгоздателския бизнес, защото участниците тази година са 63, докато през 2010 г. бяха малко над 80.

Само веригата „Хеликон” от книгоразпространителите ще има свой щанд, на който ще може да се намери най-доброто на книжния пазар, другите играчи в бранша няма да участват.

Фъргъл Тобин, президент на Федерацията на европейските издатели (ФЕИ) ще посети изложението, защото организацията е загрижена за нивото на неграмотност у нас. ФЕИ отчита, че книгоиздаването ни е в криза и са необходими мерки за стимулиране на четенето като фактор за развитието на личността в духовен аспект.

Сред акцентите на базара са премиерата на „Анини приказки” от Стефан Цанев и рисунки на покойния Климент Денчев, издадени от Pro Book; представянето на последната част от трилогията на Петко Бочаров „Страсти и контрасти в три Българии” (Жанет 45); „Хермес” ще представи книгата „Плажният дневник на една кифла” на Ина Герджикова, победителка в конкурса на издателството.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …