Начало / Свят / Снахата на измамника Бърнард Мадоф пише мемоари

Снахата на измамника Бърнард Мадоф пише мемоари

Книгата започва с разкриването на гигантската финансова пирамида през 2008 г

Снахата на Бърнард Мадоф (73), който излежава присъда от 150 години в Северна Каролина за финансова измама, ще публикува мемоари, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Вдовицата на самоубилия се син на Мадоф – Стефани Мадоф-Мак, ще започне книгата си от разплитането на схемата на свекъра й. В края на 2008 г. финансистът и бивш шеф на борсата NASDAQ беше обвинен за класическа финансова пирамида, с която се набират средства от нови инвеститори, за да се плаща доходност на първите. Според прокуратурата по този начин са били завъртени поне 65 млрд. долара, затова схемата беше окачествена като най-голямата финансова измама в историята.

Сред ужилените от фонда на Мадоф, който се смяташе за стабилна финансова институция, бяха големи банки и организации, в това число BNP Paribas,
HSBC, Credit Agricole, Societe Generale, Natixis, Nomura, Royal Bank of Scotland и UniCredit, както и куп знаменитости като режисьора Стивън Спилбърг и най-богата жена в света – наследницата на козметичната империя L’Oreal Лилиан Бетанкур.

Двамата синове на Мадоф бяха разследвани, но срещу тях не бяха повдигнати обвинения. Въпреки това 46-годишният Марк беше намерен обесен на кучешка каишка в апартамента му в Манхатън през декември.

Мемоарите на съпругата му Стефани ще са готови в края на годината. Издателят е Blue Rider Press от групата на „Пингуин“, който обяви, че книгата ще е „сърцераздирателна, завладяваща и най-вече смела“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …